2011. július 28., csütörtök

Rusztrít, avagy a vidék hangulata

A bikafalvi hídon merengve lépegető kislány
Kopottas „kisbót”, ABC Hodgyában
Converse-fíling ugyancsak Hodgyában

Csaba barátommal megalapítottuk a vidéki fotográfusok csoportosulását :D. Első lépésként műfajmeghatározással rukkoltunk elő: ezentúl a falusi utcaképeket nevezhetitek nyugodtan rusztrítnek (angolosan: rustreet). Azaz a rusztikus és a sztrít összevonásából eredően. Remélhetőleg élnek a nagy fotográfusok és kritikusok is a lehetőséggel :D.

2011. július 24., vasárnap

Négykapura


Tegnap Csaba barátommal úgy döntöttünk, hogy elbringázunk Sükőig, azonban elképzelhetitek egy fotós társaság sebességét. :D Végül Farcádig el is jutottunk. Visszafele készült el Vidéki sport sorozat legújabb tagja...

2011. július 17., vasárnap

Vissza a természetbe

Szovátán egyik kedvenc helyem a Rigó-tó. Imádom a természetességét, és mindig „alakul” valamerre, ugyanis a sóhegyeknek köszönhetően a táj folyamatos apró változáson megy keresztül. Az emberek kezdik felfedezni  ezt a tavacskát is, sőt a város elöljárói egyenesen turistalátványossági szintre emelte a szovátaiak szívében oly féltve őrzött titkot. Itt húzódnak meg a helyiek, és az ősi, még mondhatni régmúlt időket idéző stílusban fürdőznek, iszapolnak, napoznak és gyógyulni remélnek. A természettel együtt. A sós környezet ma már szinte mindenkit vonz, egészségest és beteget egyaránt... Kezdett foglalkoztatni a kérdés, hol fürdőznek a helyiek (és nemcsak), akiknek nincs kedvük sokszáz, heringstílusban leteregtett lepedő között lépdelni.  


Szovátáfürdőről bővebben itt.
Hasznos linkek: szováta.ro
                       sovata.info

2011. július 11., hétfő

Szolarizáció


Vasárnap a sötétkamrában  dolgozgattam egy kicsikét, egy ötleten „vegyszerezek” – hogy ne használjam a projekt kifejezést :D. Hívás közben – a tesztek után – figyelmetlenségemben kevesebb ideig engedtem fényt a papírra, ami természetesen nem lett jó, így kivettem a hívóból, leöblítettem és félreraktam. Miközben ki-be járkáltam a sötétkamrából, fényt is kapcsoltam, elkészült a módosított, szolarizált fotóm. Megtetszett, és gyorsan a fixálóba tettem, hogy ilyennek maradjon :D. Később még jelentkezem  kísérletekkel. Az eljárásról részletesen itt.

2011. július 10., vasárnap

Hungarian Rhapsody -„More than real”


Az 591 photography gallery online kiállítása


Részletek itt.
Aki csak a képekre kíváncsi, klikk ide

Külön köszönöm Balogh Anitának és Ulf Fagelhammarnak, az 591photography a ötletgazdájának és fenntartójának! (Nem mellékes: a fotósoknak is egy nagy grat!!!)