2007. december 29., szombat

Téli apróságok (újévi köszöntő helyett)


...:::...


...:::...


...:::...



...:::...



...:::...


...:::...

Mindig a legapróbb részletekkel leszünk gazdagabbak. Mert mindig azok, amelyek fölött a leggyakrabban elsuhanunk... Kár. Számomra a tél nemcsak azt jelöli, hogy takarás, hanem azt is, hogy kitavaszodás... Nagy reménység benne van...
Mindenkinek a legboldogabb új évet kívánom, vegyük észre a részletekben rejlő varázslatot, érezzük egymást olyannak, amilyenek vagyunk!

2007. december 24., hétfő

Bábjáték



Mert mindig akadnak játszanivaló fények, mindig előkerülnek a kedvenc elemek... Játszodjuk tovább minden pillanatunkat...

2007. december 23., vasárnap

Jégkarácsonyfák – üdvözlőlap helyett



Karácsonyi hangulat, bevásárlási láz mindenütt. Közben apróságok képződnek vasárnap reggeliben a fákon. És szerintem pontosan ez az üzenete a karácsonynak: egy fény, egy pillanat jelzi, hogy valami változik körülöttünk – sajnos, csak ilyenkor látjuk. Pedig közvetelen környezetünk, életünk és mindennapi szürkeségünk mellett mindig ott rejtőzik az az aprócska kis fény, az az aprócska kis pillanat, amit észre kell venni, meg kell élni és meg kell mutatni.
Ezzel az apró, szőlőágon képződött jégkarácsonyfákkal köszöntök mindenkit, aki olvassa a blogot, és legyen egy boldog karácsonya mindenkinek!


2007. december 19., szerda

Apróság



A nyári jégeső darabokra törte a virágot. Az őszi beköltöztetéskor egyáltalán nem reméltük, hogy újabb színt hozhat életünkben. Aztán egyszer csak kezdett hajtani. Apró levélkék jelentek meg, nőttek, és nemrégen megjelent a virághajtás is. A napokban pedig kipattantak szirmai. Kaptam a gépet, makró előtétlencsét és sárga szűrőt csavaroztam az ötvenes fix optikára. Fekete-fehérben akartam megörökíteni.
Mert a színek sokszor csak a külszínt takarják...

2007. december 18., kedd

Rivaldafényben


...:::...


...:::...

„Elvesz a fényes hadsereg.
A felnőtt fatörzs megreped.
A kemény, erős: alámerül,
a puha, gyenge: felülkerül.”
(Lao-Ce: TAO TE KING, Az Út és Erény könyve,
Weöres Sándor fordítása)

2007. december 17., hétfő

Emberek, arcok


...:::...


...:::...


...:::...


...:::...

Úgy döntöttem, visszatöltök néhány törölt képet, a szöveg most elmarad, nem olyan hangulata lenne már. De képek önmagukért beszélnek, hangulatokat, életérzéseket sugároznak. Szeretem nemes egyszerűségüket.

2007. december 16., vasárnap

A Napkelte, a köd és a szűrő esete



Vasárnap reggel mégiscsak rászántam magam. Az ablakból nézve csodás fényeket ígért a reggel. Elindultam. Közben morfondíroztam, hogyan használhatnám az átmeneti dohány-szűrőt a falu határába, a narancssárgásan kelő napfényben. Mire kezdtem kiérni a faluból, hosszasan elnyúlt fények jelezték, percenként fognak változni a fényviszonyok. Meg is történt.
Hirtelen sűrű köd keletkezett körülöttem. A leomlott kerítés mellett látni véltem már a képet, a köd pedig csak segített a ritmustalan végtelenség érzetét kelteni.


...:::...


...:::...



Utólag nézegetve erősebb érzéseket keltett bennem a fekete-fehérré való átalakítás. Egyetlen kísérlet marad színesben.

2007. december 8., szombat

Színek (Madarasi Hargita)

Culori (Harghita Mădăraş) / Colours (Madarasi Hargita)


..::..


..::..


..::..


..::..


..::..


..::..

2007. december 6., csütörtök

Elnézést

A technika ördöge és a figyelmetlenség az egész blog törléséhez vezetett... Igyekszem bepótolni :).