2008. szeptember 30., kedd

A felhő útja



<<<... Fényjáték és forma ...>>>


Sötét hangulatom van ma! Nem tudok kibékülni a dolgokkal, főleg olyanokkal, amelyeket nem értek... de hát senki sem tökéletes, és belőlem is hiányzik a hiba...

2008. szeptember 21., vasárnap

Érzések



<<<... Ezek a nők! ... vagy ... Induljunk már! (stb) ...>>>

Különleges lehetőség volt Oklándon végigkísérni a helyi szüretibálozók felkészülését - a lófürösztéstől egészen a hivogatásig. A gyülekezés pillanatában is sorra kattogtak a gépek, hiszen legalább egy féltucatnyi fotós követte őket. El tudom képzelni, hogy mire gondolt az a hivatásos fotós, amikor meglátta a táborozó fotográfusok hadát... Érdekes arcok, meg- és elragadó pillanatok voltak ezek.

2008. szeptember 15., hétfő

2008. szeptember 14., vasárnap

Kreativ Blogger lettem?



Hosszan elmélkedtem azon, hogy milyen képpel tudnám „megfejelni” azt a jelölést, amit aeduard-tól kaptam, a Kreatív Blogger Díjat. Megtaláltam ezt a ragyogást. (Tetszett, ahogyan a sugarak felemelkednek az oklándi határban. Az oklándi fotótáborban Hlavathy Károly fotóművésszel keltünk kora hajnalban, és nekilódultunk a határnak, jó fényeket és kellemes panorámákat készíteni a faluról - de most nem ez a lényeg!) Megtaláltam a képet, és gondoltam, hátha másnak is pontosan annyira tetszik a ragyogás majd, mint nekem, és köszönetképpen küldöm aeduárdnak.

De az öröm mellett, még vannak néhány, a díjjal járó kötelességeim is:

kiteszem a logót (díjat) a blogomba



belinkelem azt a személyt, akitől kaptam: aeduard

megnevezek és belinkelek 5 kedvenc blogot (alább)

üzenetet hagyok a jelölteknek (megtörtént)

Jelöléseim: i've invented myself
Meg is indoklom: kedvelem változatosságát és teljesen szabályfelrúgó stílusát. (Nem tudom, mennyire szabad csak fotóblogokról, de itt még van egy jelöltem, aki mellesleg még goldenblog-díjas is lett fotóblogkategóriában!) Hajdu Tamásra gondoltam. Miért tetszik? Mert azt csinálja, amire én nem vagyok képes :)).
Kisközösségek életét követéséért egyértelműen, hogy azt a bloggert jelölöm, aki a legközelebb van hozzám: így Barnit próbálom inspirálni arra, hogy a munkájába ne fásuljon el, mert nehéz fába vágta a fejszét.
Külön az eddigi bloggermunkásságáért jelölöm Molnár Melindát is, így hátha visszatérne a lélekkel teli írásaival a bloggerek világába (már nagyon régen nem írt).
És nem utolsó sorban: Gábos Albin blogját látogatom gyakran.

Persze a listát még folytatni tudnám, hiszen nagyon szeretem aeduard blogját, Galvácsy Imolát, Mezei K. Nellit ... sok sok ponttal.

2008. szeptember 2., kedd

Meglepetés Craiováról

A meglepetés tegnap este érkezett, amikor a szalon főszervezője, Mircea Anghel körlevélben kiküldte a craiovai III. Mihai Dan-Calinescu Nemzeti Fotóművészeti Szalon zsűrizésének eredményét. Kissé félve és elgondolkodva nyitottam meg az e-mailt, hiszen kezdő, csupán néhány éves fotográfusi tevékenységem szerint még csak álmomban sem gondoltam, hogy a szalon keretén belül valamelyik általam küldött kép a falra kerül. Nézegetem a neveket, örülök, hogy sok ismerős nevét olvasom, majd látom, hogy ott vagyok közöttük egy képpel. Azzal a képpel, amelyet még a kányádi fotótáborban készítettem. Egy petki házrészlet létra, háztető, cserépárnyékokkal. Alól, maga realitásában ott van a meszelő. Éppen akkor meszelték le a régi, tapasztott kis falusi házat…
Sok ismerős nevet találtam, akiknek kifejzetten szeretem a fotóit, hogy csak néhányat említsek: Kovács László Attila (különdíj), Haragos Zoltán (különdíj), Bálint Zsigmond, Vlad Eftenie, Bogdan Panait, Mihaela Cojocariu. Örülök, hogy közöttük lehetek.

Eredmények itt. Mihai Dan-Calinescuról szóló írás itt (Román nyelven).