2013. szeptember 30., hétfő

Juhé!

 A muzsikusok szívből húzták a Juhé! – birkatartó fesztiválon...

 A juhászoknak szólt a nóta...



 A gyerekek is jól érezték magukat... 
Volt ott fényképeszkedés rendesen...

A székelykeresztúri Pipacsok Néptáncegyüttes igazi látványosságnak számított...

Estére már a puliszka is elfogyott...


A hét végén birkatartó fesztivált tartottak Nagygalambfalván. Juhé! – micsoda vidámság volt ott. Ebből válogattam hangulatokat.  
_____________________________
Részleteket olvashatsz itt is.

2013. szeptember 20., péntek

Likkal Sepsiszentgyörgyön


Henning János fotóművész ötletének köszönhetően Sepsiszentgyörgyön különleges vállalkozásba kezdünk Flórián Csabával közösen. A hét végén (szeptember 20-22.) Sepsiszentgyörgy önkormányzatának szervezésében zajló Nemzetközi Néptáncfesztivál és Őszi Vásáron egy embernagyságú lyukkamerát építünk, amelyben mindenki megélheti az ősi eljárás fortélyait, sőt ha kedve szottyan, ki is próbálhatja, hogyan lesz a látens képből emlék- vagy akár műtárgy – igaz kicsit fordított és fekete-fehér, de az övé lehet :). A vegyszer illata is érezhető lesz, a kontaktmásolás titka is kiderül ezeken a napokon. Az óriás lyukkamera egyben a sötétkamra szerepét is betölti, a helyszínen amolyan vásári fotográfusoknak adjuk ki magunkat, fényképet készítünk az érdeklődőkről.

A fenti kép a fiamról, Balázsról készült vineté :) (lásd: padlizsán) sütése közben fekete-fehér, 1989-ben gyártott Azoreb BD 2 repró fotópapírra, 45 másodperces liknyitvatartással.

Utóirat: aki ott lesz, és érdekli, keressen bennünket.