2008. március 13., csütörtök

Részletek - rácsodálkozással

Az apróságok néha jobban felkeltik a figyelmemet, mint egy felhőkarcoló. Ha részleteiben kezdem boncolgatni a dolgokat, csodálatos makróvilágra bukkanhatok. A facsonkon hullámzásszerűen „kerekednek” az évgyűrűk, a repedések pedig a pusztulást erősítik. Ezek között apró kis, csupán néhány milliméternyi gombák szaporodnak el - gors ütemben.
Ugyanígy egy ajtókilincs évtizedes, vagy -százados kopása is remekül érzékelteti, hogy körülöttem ott van mindaz, amire csak rá kell csodálkozni...


Még amikor megvettem a close-up előtétlencséket, akkoriban csodálkoztam rá mindarra, ami körülöttem van: erezetek...


... és a benne fejlődő apró életek...


Az ajtókilincs pedig egy udvarhelyi iskola bejáratánál „csalogatta” tekintetem...

2 megjegyzés:

ħąƒļıŋĝēŕ írta...

Gyönyörűek a képek! :) Az összes, egytől egyig, gratulálok! :) De mik azok a close-up előtétlencsék (kár, hogy ilyen tudatlan vagyok, de ez van...)?

f. l. írta...

köszönöm érdeklődésédet, és örülök, hogy tetszenek a képeim. A close up előtétlencsékről itt (http://jardaygyorgy.wordpress.com/2007/10/24/makro-foto-alapismeret-nahlinse/) olvashatsz bővebben. Nem vagy tudatlan, hiszen nem úgy születtünk, hogy mindenhez értsünk, és nálunkfele van egy mondás: kérdő útját nem veszti! :) Ha pedig fotózol is melléje, akkor nagyon jó fényeket kívánok neked.