2010. szeptember 2., csütörtök

Anthroposz szikul


Mióta megvásároltam a Helios lencsét, nagyon megkedveltem a beállított potrékat. Szerencsém is volt, mert akiket eddig fényképezgettem, mind jól türték lükeségemet. Pedig egy antropológiai sorozatnak igazán beeillik (lásd: Romatánc - arcok). Még folytatni akarom, különböző
korosztályú emberekkel. Remélhetőleg összeáll egy izgalmas kis elemeznivaló.

4 megjegyzés:

Szabó Szilárd írta...

A beállított portré valami furcsa világa a fotózásnak! Más jellegű fotók komponálásának a szabályait meg lehet tanulni, de azt hiszem, itt nem működnek. Valami más kell hozzá, valami nagy-nagy lelki érzékenység. Mivel én elég nehezen teremtek kapcsolatot a modellel, nem lesz soha a műfajom a portré, de irigylem tőled sok fotódat, főleg a roma sorozatból.
Amúgy hatalmas munkát végeztél! Ehhez hasonlót csak az "öregek" csináltak valamikor. Beszéltem fotóssal, aki egyetlen napon 300 portrét készített! Egy napon lépett be egy egész falu a kommunista pártba, s kellet az igazolványkép! Milyen érdekes lenne most (akár antropológiailag is) azt a háromszáz képet egy kupacban látni!

f. l. írta...

Nagyon szépen köszönöm a véleményed, megtisztelsz ezekkel a gondolatokkal. És örvendek, ha találsz szemrevaló fotókat, amelyeket én készítettem.

Kozma Erzsébet írta...

Ismét egy szépen megvalósított "projekt". Ha csak feleannyira tudnék az emberekkel bánni mint te az már jó lenne...próbálgatom.

f. l. írta...

Köszönöm Erzsébet!