2008. április 18., péntek

Nagygalambfalva – mindennapok képekben


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>


<<<...>>>

Ma délután elindultam Nagygalambfalvára. Hogy mi mindenben volt részem, az valami csodálat. Egyszerű emberek, egyszerű szépségek, egyszerű pillanatok – talán helyenként drámaian ábrázolva. Az emberek közlékenyek, a környezet egyedi…, és még sorolhatnám. Kányádi – a falu szülöttje – és a három éves fiam egyik kedvenc verse jutott eszembe: „kék ég alatt kék füst/ tollászkodik,/bontja szárnyát föl a / sárga napig”. Én is nagyon kedvelem ezt a versét, mert olyan nagygalambfalvi hangulata van: egyszerű, könnyed és vidító. Most engedjétek meg, hogy itt leírhassam:

Kányádi Sándor: Március

Kinyílott az idő,
mint egy virág,
barkázik, rügyezik
a fűzfaág.

Kék ég alatt kék füst
tollászkodik,
bontja szárnyát föl a
sárga napig.

Sürögnek-forognak
szántóvetők.
Juhnyáj lepi be a
tetőt.

Pipe virág között
pipe tipeg.
Kacagják a
szőke vizek.

3 megjegyzés:

aeduard írta...

mindket sorozat jo, tetszik a sok elethelyzet es portre, nekem nincs batorsagom szembeallni valakivel es lefotozni

f. l. írta...

Őszintén, eddig én is csak próbálgattam ezt a módszert, de meglepően kedvesen fogadtak az emberek... A néni, akit éppen láttál, elmesélte, hogy őt már nagyon sokszor fotózták utcán, templomban, csak bántatára azt is elárulta, soha nem kapott képet... Én ígéretet tettem neki, és remélem be is tudom tartani, - márpedig miért ne tudnám - és személyesen viszek képet neki. :)

aeduard írta...

Nekem ket ilyen hasonlo esetem volt, amikor kertek a fotokat. Egy majus 1 alkalmaval az egeresi banyatavaknal is voltunk es ott volt egy Ivan Nyikodim nevu illeto (fel is fogom tolteni a fotot rola :)), ot kertuk meg, h lefotozhatom-e, meglepetesemre beszelt magyarul, s megkert, h kuldjem el neki a kepet, mert mar sokan lefotoztak. Mikor a cimet mondta, akkor csak az utca nevet emlitette, mivel nem lakott tulajdonkeppen sehol :(. Aztan a tavalyi szenegetos kepeimnel is megkertek, h vigyek nekik is, aztan betartottam igeretem abban az esetben is! jo erzes volt :) ez pedig egy jo hosszu bejegyzes :)