2009. december 13., vasárnap

Bambi a kiállításmegnyitón


Bambi, a tárlatkedvelő...


A Tanulók Házának Népi Zenekara


Mi is tapsoltunk (Balázs Ödön, én, P. Buzogány Árpád, Benyovszki Lajos, Czire Alpár és Teutsch Alpár. A fotót Flórián Csaba készítette)

Az 550 éves Székelykeresztúr egész évben ünnepelt. Ezalkalommal szerveztek májusban fotótábort a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal karöltve, hat meghívott fotóssal. Decemberre időzítették a fotótábor válogatott anyagának kiállítását a helyi Molnár István Múzeumban. Az eseményre december 13-án, Luca napján került sor. Egy különös eseménnyel egybekötve. A helyieknek ugyan nem nagy szám, de nekünk annál izgalmasabb volt Bambi, az őzike jelenléte a kiállításon. Tudni kell róla, hogy árvaként került a múzeumhoz, és ott felkarolták. Az eseményen a Tanulók Háza Népi Zenekara is egy rövid előadást tartott, valamint helyieknek a szovátai Sánta Csaba által tervezett emlékérmek átadására is sor került. Köszöntőbeszédet Benyovszki Lajos mondott, majd P. Buzogány Árpád méltatta a kiállítást, utána Rafai Emil polgármester értékelt, érméket osztott.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Gratulalok a kiallitashoz....

Várday Béla írta...

Gratula a kiállításhoz!

f. l. írta...

Köszönöm néktök!

eniko szucs írta...

gratula!! es mit keresett bambi a kiallitason? :))...jopofa

f. l. írta...

köszi, Enikő! Bambi a múzeum, mondhatni kabalaállata. Kicsibambiként került oda, és ott nevelgetik a szabadtéri néprajzi területen. Így szokva van a múzeumlátogatókkal. :)

urbanfoto írta...

Innen a messzeségből küldöm gratulációm!

István írta...

Hát csak így tovább !!!

Kozma Erzsébet írta...

Ez nagyon jó, őzike a fotókiállításon...gondolom természetfotók is voltak.:-))
Gratulálok a kiállításhoz!

f. l. írta...

köszönöm szépen!

orizatriz írta...

ováció-gratuláció :)