2012. január 7., szombat

Vihar a Hargitán


 
 (Madarasi Hargita, 2012. január 7.)

„Az álmodóknak nem lehet parancsolni.”   
(Paulo Coelho - Alef)

7 megjegyzés:

Gabi írta...

"Amikor bölények járták a havast, és a nevük begyen volt, a Hargita hegyeit pedig Héthavasnak szólították...
Fagyok havában járt az idő.
A vár alatt bölények álltak mozdulatlanul.
A térdig érő hóba süppedve olyanok voltak, mint lezuhant szikladarabok, amelyeket lassan betemet a tél.
Hiába takarta bundájukat hófehér zuzmora, akadt rajtuk olyan kisebb árulkodó jel, amelyről név szerint megkülönböztette őket Odor, az öreg toronyőr.
Ledobott egy koszorú szénát, és az öt szikladarab megmozdult. Először a bika rázta meg bozontos fejét, s a sárga napfényben sziporkázva porzott le róla a zuzmora. Álláról darabokra törve hulltak az apró jégcsapok, és kiszabadult bozontosan harangozó szakálla. Levegőbe szagolt, és miután békésnek ítélte a világot, ráérő óvatossággal közelített a száraz szénaköteghez..."
(G.E. Héthavas)

f. l. írta...

Sajnos, nem olvastam a regényt, de most felkeltetted az érdeklődésemet. Coelho is úgy került a sorba, hogy most ippeg őt olvasom, és ahogy másztunk a csontig hatoló hideg szélben, ez a gondolat jutott eszembe. :)

Grimpix írta...

Nem is hallottam Gál Elemérről, pedig elég közeli időben és térben is :) Megvan valahol elektronyosan? Főleg hangosban érdekelne, mert ugyebár a Hargitán, a viharban, a buckák között bandukolva nem lehet olvasni, mert megbotlik az ember.

f. l. írta...

Szerintem kérdezd meg guglit, ő lehet, ha tudja a választ. :D

Grimpix írta...

Perszeee :) kocka vagyok, azzal kezdtem :) Csak mivel az első oldalon nem találtam, azért kérdeztem, talán eldugottabb helyen bujkál.

Kozma Erzsébet írta...

Én csak azért szomorkodok, mert az én gyerekkoromban még Udvarhely környékén pl. a Budvár alatti gyümölcsösben is voltak ilyen telek mint a fotóidon. Már évek óta én nem láttam ilyent csak a Hargitán és azt mondják a nagyokosok, hogy sajna ezentúl már nem is lesznek ilyen telek felénk, hanem csak kissé hidegebb, esős évszak lesz a tél...
Addig is vigasztalódok ezekkel a szép téli zimankós fotóiddal.

f. l. írta...

Erzsike: pontosan nekem is ez jutott eszemben, amikor ott a fagyos időben álldogáltunk, és csodáltuk a természet különleges alkotásait. Még poénkodtam is, hogy télországban jártam.
Grimpix: :D